16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
19°
Vasárnap
20°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Rohamosan terjed a neten a "Vádat emelek az iskolarendszer ellen" videó

Vádat emelek az iskolarendszer ellen! Már több mint 100 millióan nézték meg alig 4 nap alatt! Mi lefordítottuk és feliratoztuk Nektek!

Nem véletlen ez a nagy siker. Prince Ea videója lényegében az egész világot érintő problémát feszeget, bár alapvetően az amerikai oktatási rendszert kritizálja. Pontosabban nem is csak kritizálja, hanem vádolja.

Az amerikai rappernek nem ez az első videója, számtalan témát dolgozott már fel hasonlóan lebilincselő, gondolatébresztő, párbeszédet generáló stílusban, nem véletlenül követik például a Facebookon már több mint 4,6 millióan...

A videó egy tárgyalást elevenít meg, ahol a vádlott az oktatási rendszer és az esküdtszékben gyerekek ülnek. Prince Ea a gyerekek és szüleik képviselőjeként a hibás oktatási rendszert és azok működtetőit azzal vádolja, hogy a berögzült és állítása szerint hibás működése tönkreteszi gyermekeink jelenét és egyben jövőjét. Hogy mennyire nem egyedi, amerikai jelenségről van szó azt jól mutatja, hogy rövid idő alatt már 100.000.000 megtekintésnél is többnél tart, és egyre csak terjed. Sokan kicsit félre is értik, mert azt hiszik, az alapműveltség szükségességét is megkérdőjelezi, de aki figyel megérti, hogy mennyire nem erről van szó!

Most már magyarul is megnézhető, mert lefordítottuk és feliratoztuk, hogy azok is megismerhessék, akik - pl. pont az oktatási rendszer miatt? - nem tudnak angolul. Érdemes megnézni és megosztani másokkal is, hogy megértsük, változtatni kell. Mert ahogy Prince Ea mondja: "Ma olyanok kellenek, akik gondolkodnak. Kreatívan, újítóan, kritikusan, függetlenül, nyitottan." Beszéljünk erről!

Ez is érdekes lehet: